Thursday, April 1, 2010

Electronics Review Series 3 (10 Questions)

1. How much power does an electronic equipment consume, assuming a 5.50-A current flowing and a 120-V power source?
Solution: P = EI = (120)(5.5)
Ans. 660-W

2. Which of the following characterizes CMOS logic?
bipolar FETs
P-channel FETs
N-channel FETs
both P-channel and N-channel FETs
Ans. both P-channel and N-channel FETs

3. What refers to the form of DC motor with common field coils for both motor and generator?
Ans. dynamotor

4. What device stays on once triggered and stores one of two conditions as a digital circuit?
Ans. latch

5. ___ is a user program that has the ability to move a robot axis to any position within its range.
Ans. point-to-point

6. Find the flux density in gauss having a flux of 20,000-Mx having a perpendicular area of 2-cm^2.
Solution: 20000/2
Ans. 10,000 gauss

7. A software that converts a high level language program into machine or assembly language program:
Ans. compiler

8. A SAW device has electrodes that are desbcribed as:
Ans. interdigital

9. What is the cause of parallax error in analog-type meter?
Ans. reading the meter at an angle

10. Which semiconductor material is commonly used in the construction of LEDs?
Ans. gallium arsenide

No comments:

Post a Comment